Hoppa till sidans innehåll

2015 - Året då Torpa FF dam tog klivet upp i seriesystemet och gjorde entré i div.3!

11 MAJ 2015 14:23
2015 - Året då Torpa FF dam tog klivet upp i seriesystemet och gjorde entré i div.3!
  • Uppdaterad: 22 AUG 2018 16:15

I folkmun har det alltid sagts att ”Torpa FF inte är bäst på plan men har kul ändå”. Ett ordspråk som härstammar från mitten av 70-talet då klubben blev utsedda till Sveriges sämsta lag. Som veteran i klubben kan jag med handen på hjärtat säga att vi gjort en liknande resa som elektroniken, vi har utvecklats. Vi har fortfarande väldigt kul på plan, men nu är vi även bäst!

 

2014 var en säsong som sent kommer att glömmas. Försäsongen blev en dans på rosor och damlaget valsade fram obesegrade både i träningsmatcher och Smålands Cupen. Efter att ha slagit ut div. 2 laget Waggeryds IK i andra omgången av cupen åkte vi sedan ut mor div. 1 laget Mariebo IK. Även serien blev en saga för vårt kära damlag och när sista matchen spelats stod Torpa dam som segrare av div. 4 JKPG, 6 poäng före tvåan.

Denna historia leder oss raka vägen in i 2015. Inför säsongen fick laget ett gäng nya och duktiga spelare. Vissa kom från andra lag, andra var avdankade gamla fotbollsspelare som åter tagit ner skorna från hyllan. Inför träningsmatcherna hade vi nu en stor trupp spelare som alla var sugna på att ge sig ut i en högre division. Försäsongen gick lite knaggligt och vi hade svårt att få igång spelet. Det blev några vinster, ett par oavgjorda och ett par förluster både i träningsmatcher och Smålands Cupen. Vissa matcher fick vi knappt ihop till fullt lag, medan vi vissa matcher var tvungna att låta spelare stå över. Men så blev det mitten av april, gräset blev grönt och den ”riktiga” utomhussäsongen började. Och tillsammans med grästräningarna kom även spelarna. De första veckorna var vi över 20 flickor på varje träning, vilket är väldigt sällsynt i ett lag som Torpa FF dam.

 

Första matchen i div.3 NV spelades borta mot Husqvarna FF b. På pappret en knivig match, på plan, inte lika knivig. De första 15 minuterna satt nerverna utanpå och vi lät HFF trilla boll medan vi tittade på. Men 15 minuter var allt de fick och de borde tagit vara på sin kvart bättre än de gjorde. När vårt första mål kom vaknade laget till liv och HFF fick istället inta försvarsposition. Matchen slutar 3-0 till Torpa FF, och hade vi varit mer skärpta i våra avslut hade siffrorna kunnat skrivas ännu högre. I och med vinst i vår första match kunde vi andas ut i vetskapen om att vi i alla fall inte skulle gå poänglösa i serien.

Inför säsongen hade vi ett spelarmöte där vi gemensamt kom fram till att vår målsättning inför säsongen 2015 var att komma topp-5 i serien. På pappret har vi ett väldigt bra lag. Vi har en väldigt hög högsta nivå, dessvärre har vi också en ganska låg lästa nivå och det visade vi i vår andra seriematch hemma mot Waggeryds IK. Inför matchen blev vi peppade till att köra hårt redan från start, då vi som bekant spelat väldigt lojt mot HFF de första 15 minuterna. Och hårt körde vi. WIK kom knappt över halva plan och vi levererade chans på chans. 1-0 kom redan efter 7 minuter och vi var nog många som trodde att vi hade spelet precis där i ville. Dessvärre släppte vi in WIK i matchen efter 15 min och resterande 75 minuter blev bara ett enda stort tragglande och stressande. Motståndarna som inte verkade ha någon direkt genomarbetad spelidé försökte pressa på, men när de möter en så stabil backlinje och målvakt som Torpa FF har så blir inga mål gjorda. Matchen slutar 1-0 till oss och det är förmodligen den räligaste match vi spelat i år. Inget går vår väg de sista 75 minuterna, men vi visar att vi, precis som förra året, har en enorm kämpaglöd och att vi aldrig ger oss. Nu har vi 16 matcher kvar i serien och vi alla förutsättningar i världen att nå vår målsättning för säsongen. Vi har ett anfall som jobbar lika hårt offensivt som defensivt och flera målfarliga spelare. Ett försvar som är lika vattentätt som en Rolex Oyster, och skulle någon stackars boll lyckas slinka förbi vår backlinje så har vi två riktigt stabila målvakter som stoppar bollarna utan konstigheter.

Pricken över i:et är våra två fantastiska tränare som ställer upp i vått och torrt för oss. Två tränare som ser vår fulla potential, två tränare som alltid har lösningen på problemet, två tränare som kommer få oss att bli ett topplag i div. 3 NV år 2015!

Skribent: Karin Fröderberg

 

Dina Försäkringar Sydost

 

 

 

Postadress:
Torpa FF - Fotboll
Brahegatan 30 B Kv
55334 Jönköping

Kontakt:
Tel: 0722363934
E-post: This is a mailto link

Se all info