Hoppa till sidans innehåll

Kaiser-Frans i trans sköt sönder Wallgårda

15 SEP 2014 08:43
Torpas herrar A åkte långväga för match borta mot Wallgårda, ett Wallgårda som inte finns med på GPS:en, varför kolonnkörning är ett måste för att alla ska hitta dit i tid.
  • Uppdaterad: 22 AUG 2018 16:15

Efter tre jobbiga förluster på raken mot tre topplag, var det ett lag med stukat självförtroende som samlades i klubbis.

Dagarna innan match var också fulla av avhopp. Helt plötsligt är det som att fotbollen kommer i andra hand efter kompisars födelsedagar och svärmors namnsdag. Vi känner också efter lite för mycket i dagsläget ”har jag inte en sträckning på gång?” – ”den här snorkråkan, ser den inte lite inflammerad ut?” GMs telefon gick varm, och till slut lyckades vi skrapa ihop 13 stolta torpaiter, flera av dem småskadade, som ville ta sig an Wallgårda och åka hem med tre poäng.

Axelskadade Jocke ställde tacksamt nog upp i målet, så att Rasmus kunde ta hand om vänsterbacken. Big G, med justerade revben, fick ta hand om en av mittbacksplatserna, bredvid dagens kapten, Sinclair. Arrow fick kliva över på högerbacken, bakom Bergarn. På mitten spelade Torpas elegant Andreas M bredvid Nicko, som vägrade att låta sitt skadade högerlår masseras av doktor Sinclair före match. Ett vinnande drag? På vänsteryttern startade Frasse, och Johan L, som sprungit sönder sig under konstgräsmatcherna i veckan började på topp med Karsten. Med oss på bänken hade vi Mourtada och Zacke.

Wallgårda, som ligger i botten av tabellen, gjorde det svårt för oss under vårens match på Jordbrovallen, och åkte hem med en poäng. Under uppvärmningen märkte vi dock att de också haft besvär att kalla spelare till matchen, och vi anade att vi skulle kunna lösa detta med ett högt bolltempo. Matchen började intensivt och mycket kom att handla om vår käre ordförande som satte sig själv i händelsernas centrum. Vi får snabbt två hörnor som båda resulterar. Som vanligt så gör vi inte som vi planerat, det är tydligen bara då vi gör mål på hörnor i år? Efter 4 minuter slår Karsten en strumprullare till hörna från vänster, som fastnar på Sinclar och studsar tillbaka till Karsten, som påpassligt själv slår in returen via en försvarare. Fyra minuter senare slår Frasse en liknande hörna från höger, som Sincan hoppar över och bakom stöter Nicko in bollen i mål.

Så långt allt väl, men 5 minuter senare hamnar Sincan återigen i fokus. Ett onödigt bolltapp på Wallgårdas planhalva resulterar i löpduell utanför eget straffområde. Sincan gör en patenterad glidare, men får motståndaren över sig och knät viker sig. Vi hoppas på ett snabbt tillfrisknande, men det såg onekligen inte så bra ut. Frasse kallas in på en mittbacksplats, och Karsten får gå ner på vänsterkanten samtidigt som Mourtada får gå in i anfallet. Alla byten skapar stor oro i laget och vi hittar inte våra positioner igen förrän i slutet av halvleken. Wallgårda får aldrig några lägen egentligen, problemet är bara att inte heller vi lyckas prestera något. Domaren hamnar också snett i matchen, och tillåter allt för tufft spel, vilket gör det väldigt grinigt ute på planen.

Med minuten kvar av halvleken får Mourtada en straff efter hårt jobb som resulterar i en mild upphakning. Nu kliver vår egen Beckenbauer in i handlingarna. Frasse sätter straffen säkert bakom en chanslös målvakt, och vi får lite arbetsro inför andra.

Johan L som matchats flitigt under veckan får vila och Zacke kommer in i andra. Wallgårda försöker sätta högre press i andra, men kommer inte förbi vår centrallinje, Andreas M erövrar boll över hela plan, och det han inte hinner med trycker Nicko undan. Gerson och Frasse får ägna sig åt hederligt engelskt mittbacksspel och rensa undan de få bollar som slinker igenom. 10 minuter in i andra görs Zacke ner i straffområdet, och Kaiser-Frans kliver återigen fram till 11-meterspunkten. Stensäkert lägger han den bakom keepern, 4-0!

Med 10 minuter kvar görs Mourtada återigen ner i straffområdet, och Frasse fullbordar sitt hat-trick med ännu en säker straff. Magiskt! Vid det här laget är laget rätt slitet, och vi försöker fokusera på at hålla nollan. Men ett slarvigt uppspel sätter oss på pottan, och med 2 minuter kvar trycker Wallgårda in tröstmålet som fastställer slutresultatet till 5-1.

Kvaliten på plan och på motståndet gör det svårt för oss att spela som vi vill. Det blir många lyftningar över ett trångt mittfält, men det resulterar också i flera bra löpningar in i straffområdet, som tvingar motståndarna till ojustheter. Vi har spelat två fantastiska matcher mot bra motstånd under veckan som gått, där vi förlorat med uddamålet. Därför kändes det skönt att spela lite mer ”med blåstället på” men ändå ta tre enkla poäng.

Vår elegante libero får naturligtvis plus för tre fantastiska straffar och säkert spel i övrigt. Jocke hade en lugn dag i mål, men gjorde en bra räddning på ett friläge i andra och var vaket ute och sköt undan bollar som lades bakom vår backlinje. Stort beröm för att han ställde upp, så att vi kunde spela Rasmus på vänsterbacken. Rasmus sprang som väntat galet mycket och glidtacklade hejvilt och känns ju som en naturlig ersättare till Ashley Cole. Andreas är redan nämnd och Johan L förtjänar beröm för sitt jobb under tiden han var inne!

Skribent: David Gerson

 

Dina Försäkringar Sydost

 

 

 

Postadress:
Torpa FF - Fotboll
Brahegatan 30 B Kv
55334 Jönköping

Kontakt:
Tel: 0722363934
E-post: This is a mailto link

Se all info