Hoppa till sidans innehåll

Torpa FF Dam – Forserums IF

17 AUG 2017 17:45
Torpa tog hem vinsten igen i returmatchen mot Forserum som spelades på hemmaplanen Jordbrovallen. Klicka för att läsa hela matchreferatet.
  • Skapad: 17 AUG 2017 17:45

Matchdag: 16 augusti 2017

Torpa FF Dam – Forserums IF Dam 

Torpa tog hem vinsten igen i returmatchen mot Forserum som spelades på hemmaplanen Jordbrovallen. Det var en intrigfylld match som inleddes med ett mål av Forserum efter 15 minuter. Kvitteringsmålet lät dock inte vänta på sig, men efter det började matchen bli spänd. Forserum är ett lag känt för sitt fysiska spel, och vi visste att vi var tvungna att tuffa till oss i närkamperna för att kunna gå segrande ur matchen.

Som befarat lät tacklingarna inte vänta på sig. Man kan sammanfatta matchbilden med att Torpa spelade på bollen, medan Forserum spelade på Torpa. Resultatet blev oräkneliga frisparkar och ett och annat gult kort till motståndarna. Frustrationen växte bland spelarna i båda lagen. Allt fler tacklingar utfärdades och kulmen kom när Frida Bertilsson fick friläge mot målvakten i 80' minuten, men fälldes strax utanför straffområdet vilket blev en solklar utvisning för forserumsspelaren. Vid det laget var Torpa i ledning med 3-1, och Forserum lugnade ner sig. Torpa kunde därefter enkelt trycka in ytterligare två mål med hjälp av lagkapten Frida Bjuringers snabba fötter. 

Det var härligt att se att Torpa fortsatte spela sitt fina passningsspel och rullade bollen som ett lag, trots att moståndarna spelade på ett helt annat sätt än vi är vana vid. Vi fick till bra snack och kämpade oss upp efter varje skrapat knä. Vi hjälpte varandra att hålla en positiv anda hela vägen och för varje mål ökade vårt kollektiva självförtroende som blir bättre och bättre varje match. 

/Elin Westerberg

 

 

Skribent: Elin Westerberg
E-post: Adressen Gömd

 

Dina Försäkringar Sydost

 

 

 

Postadress:
Torpa FF - Fotboll
Brahegatan 30 B Kv
55334 Jönköping

Kontakt:
Tel: 0722363934
E-post: This is a mailto link

Se all info