Hoppa till sidans innehåll

Torpa FF Dam – Haga IF

14 AUG 2017 17:32
Efter underläge i första halvlek vände Torpa matchen och gick segrande av plan med resultatet 7-3. Klicka för att läsa hela matchreferatet.
  • Uppdaterad: 14 AUG 2017 17:53

Matchdag: 13 augusti 2017

Torpa FF Dam – Haga IF Dam

Efter ett långt sommaruppehåll var det äntligen dags för höstsäsongens första match på ett soligt Strömsbergsvallen där damlaget mötte Haga IF. Det var ett gäng förhoppningsfulla men nervösa damer som steg ut på plan eftersom det för vissa var första turen i fotbollsskorna på ett par månader. Vi hade också med oss två nyförvärv i form av Susanne Aaby och Ellen Öxenlöv, så hur det skulle gå kunde ingen förutse. 

Matchen började tufft för Torpa, som hade svårt att hitta varandra på plan och det blev många långbollar från backlinjen som inte riktigt hittade fram. Förvirringen gjorde att Haga snabbt fick in två bollar i mål. Modet sjönk på Torpadamerna, men efter några ompositioneringar lyckades vi kvittera genom två blixtsnabba anfall av Heidi Danielsson och Ellen Öxenlöv. Haga var dock fortfarande med på noterna och gjorde 3-2 sista minuterna av första halvleken. 

Men matchen var inte över och vi hade fortfarande 45 minuter på oss att bevisa att vi var det bättre laget. Ny formation igen och vi började hitta varandra på planen. Snacket ökade och vi fick ned bollen på marken och spelade vårt fantastiska passningsspel. Hagatjejerna fick jaga boll och med en mer samlad backlinje kom de inte längre igenom. Debutanten Ellen Öxenlöv fortsatte sätta bollen och med hennes hattrick tog Torpa ledningen med 4-3.

Vi gav oss dock inte där. I 82' minuten ökade vi ledningen till 5-3 av Frida Bertilsson, tätt följt av ett mål av Emma Svenler. Där spikade vi ledningen, tänkte vi, men det var inte över än. Sista minuterna av matchen får vi en hörna som snyggt placeras i mål av Frida Bertilsson. Matchen slutade 7-3 till Torpa och det var ett överväldigat gäng som klev av planen. 

"Vi var först på boll, vi var starka i närkamperna utan att spela fult och vi hade en fantastisk moral. Så bra som vi var igår har jag inte sett Torpa FF dam vara sedan 2015", sa mittbacken Karin Fröderberg efter matchen.

En välförtjänt vinst, och en fantastisk start på höstsäsongen! 

/Elin Westerberg

Skribent: Elin Westerberg
E-post: Adressen Gömd

 

Dina Försäkringar Sydost

 

 

 

Postadress:
Torpa FF - Fotboll
Brahegatan 30 B Kv
55334 Jönköping

Kontakt:
Tel: 0722363934
E-post: This is a mailto link

Se all info