Hoppa till sidans innehåll

Torpa Herrar A besegrade Barnarps IF på Jordbrovallen

13 AUG 2014 17:25
Torpa vände och vann en underhållande match hemma på Jordbrovallen. Matchen slutade med hemmaseger 3-2, efter Hampus avgörande mål i 90:e minuten.
  • Uppdaterad: 22 AUG 2018 16:15

Efter ett kompakt spelövertag stod vi som segrare, och äntligen fick vi lön för mödan, som Coach Kenneth beskrev det.

Eftersom sommarlovet nu äntligen tagit slut, var keeper Rasmus tillbaka i målet efter en lång ledighet. Vi gick tillbaka till ett klassiskt 4-4-2 med det strävsamma paret Sincan och Johan I som mittbackar mellan Arrow och Hampus, som tog hand om varsin ytterbacksplats. På mitten tog Tilstam platsen bredvid Emil, mellan Frasse och Karsten som tag hand om varsin yttterkant. Längst fram ställde vi upp med Gerson och Dennis och med i truppen var också Fidde, Admir och Tobbe.

Vi pratade om att äga planen från början och inte ge Barnarp möjligheten att vinna bollen högt upp i plan, för att söka avslut från sin tunga centertank. Barnarp hade en tuff match mot Beduinerna i benen, och vi kände på förhand att vi var det bättre laget. Matchen började precis som vi ville. Vi rullade boll bra genom laget, alla var delaktiga och vi varierade korta uppspel genom mitten med längre bollar som vi kunde låsa fast högt upp i banan. Barnarp tog alla chanser att vila genom att maska alla inkast, insparkar och frisparkar.

Vi får ut bollen bra på kanterna, och Karsten hittar in med flera bra bollar till Gerson som hittar luckorna att löpa in i men inte får in bollen i mål. Målvakten i Barnarp gör en tokparad när Frasse har till synes öppen kasse. Våra hörnläggare slår flera bra hörnor, och vi lyckas komma till avslut på de flesta. Men målvakten och hans försvarare offrar sig hänsynslöst och motar allt.

Mitt i pressen slarvar vi i ett uppspel och deras duktige center får bollen i drömläge utanför straffområdet. Det smäller direkt bakom en chanslös Rasmus i målet och vi släpper återigen in första målet i en match. Vi fortsätter ändå spela bra och vaskar fram fler hörnor och frisparkar i bra läge, dock utan resultat.I slutet av halvleken hamnar försvaret lågt, och samma centertank får bollen i liknande läge, och pang sitter tvåan bakom en hjälplös Torpamålis. Vi byter ut en tröttkörd Gerson och sätter in Admir på topp. Vi blir lite modfällda av underläget, men i pausen manar kapten Johan till lugn. Han påminner alla om att vi spelar bra, vi skapar lägen, vi är på rätt ställe i anfallsspelet och målen kommer att komma.

En bit in i andra kommer så den förlösande reduceringen. Frasse kommer igenom på kanten och skjuter ett skott som inte målvakten kan hålla. Admir står på rätt ställe och rakar in returen. Precis efter målet får Barnarp en frispark i farligt läge. Mirso Advic som redan gjort två mål får på ett tungt skott som dessutom styr på Sincans skalle, men Rasmus gör en idioträddning och håller antagligen kvar oss i matchen. Efter det skapar inte Barnarp något mer, utan det handlar mest om vi ska kunna överlista Barnarps fantastiska målvakt.

Emil och Dennis sköljer gång på gång över Barnarps försvarlinje. Vi låter Frasse och Karsten få lite välförtjänt vila, och sätter in Fidde på vänsterkanten och Tobbe på topp, samtidigt som Dennis tar hand om högerkanten. Tilstam har med 20 min kvar kramp i hela kroppen, och Gerson gör sig redo för inhopp igen. Men då kolliderar Sincan med en Barnarpare och får dobbarna mitt i pannan. Med blodet forsande går han ut, Tilstam får gå ner på mittbacken, Admir på mitten och Gerson in på topp igen.

Med kvarten kvar når Tobbe högst på en frispark och skarvar snyggt fram Dennis som tagit sig in i boxen. 2-2 sitter snyggt i bortre hörnet och vi jagar en efterlängtad seger. Dennis har läge att göra ett likadant mål till, men målvakten är med på noterna den här gången. Tobbe snor snyggt bollen av mittbacken vid en frispark utanför deras straffområde, men har svårt att bestämma sig fall han ska passa eller skjuta och skottet (eller var det passningen) smiter till slut utanför.

I 90:e minuten får vi en vänsterhörna som Emil springer ut för att slå. Lyftningen når fram till Admir som drar på en hård, men sned volley mot bortre hörnet. Som tur är träffar bollen Gerson rätt i bröstet, som medans han segnar ner i backen får se Hampus "karate-kid" sparka in en hög volley bakom en chanslös målvakt. Hampus första mål i Torpa-tröjan, och ett viktigt sådant! Detta var vår första seger sedan matchen mot Sjöbo i början av juni, och den är ju som bekant struken nu efter Sjöbos uttåg ur serien... Men nu är vi på gång igen, och vi kommer att krossa FC Tord på fredag av bara farten!

Alla i truppen gör en grym match, även bänken kommer in och dominerar. Vi kniper återigen våra poäng i slutet av matchen, vilket visar på bra ork och moral. Tilstam passningsspel och Emils grovjobb förtjänar dock lite extra cred, och Johans andra halvlek är det bästa han gjort hittills i Torpatröjan. GM och Coach Kenneth gör också en bra match med vältajmade byten.

Hur gick det då med Sinclair undrar ni? Ett besök på Ryhov med för situationen anpassade korsstygn resulterar förhoppningsvis i att han spelar med Tiago Silva-match nästa vecka.

Skribent: David Gerson

 

Dina Försäkringar Sydost

 

 

 

Postadress:
Torpa FF - Fotboll
Brahegatan 30 B Kv
55334 Jönköping

Kontakt:
Tel: 0722363934
E-post: This is a mailto link

Se all info