Hoppa till sidans innehåll

Torpa Herrar A besegrade FC Tord hemma och tar upp jakten på toppen.

18 AUG 2014 09:52
Andra raka segern bärgades på Jordbrovallen mot FC Tord. En stark vecka med sex poäng ger oss slagläge inför den viktiga bortamatchen mot Beduinerna nästa fredag.
  • Skapad: 18 AUG 2014 09:52

VI ställde upp med samma lag som vann mot Barnarp i tisdags, med den lilla förändringen att Admir fick hoppa in på topp istället för Gerson, som med ålderns rätt fick börja på bänken. I övrigt var det alltså Junior i mål, Hampus, Sincan, kapten Johan och Arrow i backlinjen - Karsten, Tilstam, Emil och Frasse på mittfältet - Dennis med Admir på topp. Med i truppen var också Tobbe, Fidde, Gerson och Andreas C som kommit tillbaka efter semestervilan.

Under uppvärmningen såg vi att FC Tord kommit med ett rutinerat lag, men att det kanske saknades en del mängdträning i benen. Vi anade att vi skulle orka något mer än dem under matchen, och när deras enda avbytare kom och frågade efter elastisk binda kände vi att det var vi som skulle bestämma tempot i kampen. Vi pratade om att bryta trenden att släppa in de två första målen tidigt i matchen, för att få en lite enklare resa under 90 minuter som låg framför oss.

Domaren blåste igång matchen, och vi tryckte direkt tillbaka motståndarna i banan. Efter tre minuter slog Jönköpings bästa norrman en svepande boll från sin högerkant över till Frasse på vänsterkanten, som direkt slog ett långt inlägg över till bortre delen av straffområdet. Admir snodde fräckt bollen av en felplacerad målvakt och serverade Emil som enkelt kunde lobba in bollen i öppen kasse. 2-0 kom tre minuter senare efter ytterligare en kantvariant, där Karsten, enligt egen utsago, slog en ”hård och välplacerad” frispark till Frasse, som la ner bollen till Admir som satte bollen i mål.

Efter detta så parkerar FC Tord bussen strax utanför straffområdet. De spelade för att få någon form av snabba omställningar, men eftersom de låg så långt ner i banan så hade de svårt att ta sig fram till avslut. Sincan och Johan spelade med bra djup i mitten och avvärjde chanserna som dök upp. Det märktes att vi är lite ovana av att leda matcherna, för vi stressade fortsatt i uppspelen och försökte lägga långa bollar på anfallarna istället för att spela runt bollen och hitta lösningar på mitten och på kanterna. Med tio minuter kvar av första halvlek så byter vi in Gerson på topp istället för Dennis, som har lite känningar i ryggen, med order om att trycka ner deras mittförsvar ännu mer.

I halvlek pratar vi om att vi måste röra oss bättre i uppspelen, ta löpningar för varandra och hitta luckor i ett stillastående FC Tord som mest står och nickar undan bollar. Strax efter paus så slår Karsten ett tidigt inlägg in mot straffpunkten, där Admir går upp och stör mittbacken tillräckligt för att han ska missbedöma sin undanrensning. Bollen dimper ner hos en fristående Gerson som enkelt kan runda målvakten och sätta 3-0 i öppet mål.

Efter det så händer… ingenting… Vi försöker hitta fram med bollar i djupled, men FC Tord som är trötta och ointresserade av att anfalla ger oss inget spelutrymme. Tilstam försöker få liv i vårt djupledsspel, och vi fortsätter vår inslagna linje med att byta våra kantspelare för att få in energi. Fidde kommer in på vänsterkanten så Frasse får en välförtjänt paus och store starke Tobbe kommer in på topp. Karsten får sätta sig och pusta ut, samtidigt som Admir flyttar ut på högerkanten.

Med 15 minuter kvar får FC Tord in en reducering efter lite snedstudsar djupt nere på vår planhalva, som tillslut ställer vår målvakt ensam med tre motståndare i eget straffområde. Efter detta vågar de äntligen flytta upp spelet något i banan, för att om möjligt få in ytterligare en reducering. Arrow går tyvärr sönder i det här läget med en befarad knäskada, och vi sätter in Frasse på vänsterbacken. Samtidigt kommer Dennis in på vänsteryttern för att sätt ny fart under de sista minuterna av matchen. Under tiden har Andreas kommit in på högeryttern med pigga ben.

Vi lyckas omedelbart använda de nya ytorna som ges. Dennis tar en imponerande diagonallöpning och får fram bollen till Andreas som tar med den mot kortlinjen. Ett imponerande anfall avslutas med ett lågt hårt inlägg som når fram till Gerson som stöter in 4-1 och sedan själv landar i nätmaskorna. Tre minuter senare kombinerar vi snyggt på vänsterkanten, där Tobbe till slut tar in bollen i straffområdet. Träning ger färdighet, och den här gången bestämmer han sig tidigt för att passa snett inåt bakåt till en fristående Gerson som enkelt kan placera in 5-1 bakom en chanslös målvakt. Ännu ett hat-trick!
I matchens näst sista minut får så FC Tord en frispark i ett bra läge utanför straffområdet. Johan Norsåsen får göra ett av sina enklare mål, eftersom muren öppnar sig som skjutdörrana på Ica Maxi och ställer en chanslös Rasmus i målet.

Vi gör en mycket bra andra halvlek, och det märks att höstens lagbygge sitter starkt inför de kommande veckorna. Sincan och Johan gör en bra match längst bak, där de får ha ovanligt mycket boll och ta ansvar för att hitta lösningar framåt. Vi har också ett helt annat lugn i andra, när vi förstod att vi leder och inte behöver jaga utdelning framåt.

Hela truppen gör återigen en mycket bra prestation, men matchens spelare är ändå Emil (fortfarande skadefri, peppar peppar…). Han skapar med sitt arbete stora luckor för oss andra att spela i och nöter sönder sina motståndare. Det måste vara otroligt frustrerande att möta en kille som aldrig slutar springa…

Nu taggar vi upp för den seriefinalen mot Beds nästa vecka!

Skribent: Mikael Bergforsen

 

Dina Försäkringar Sydost

 

 

 

Postadress:
Torpa FF - Fotboll
Brahegatan 30 B Kv
55334 Jönköping

Kontakt:
Tel: 0722363934
E-post: This is a mailto link

Se all info