Hoppa till sidans innehåll

Torpas Herrar A slet till sig en poäng borta mot FC Real

08 AUG 2014 09:15
Division 6 startade om för hösten, med en för oss på förhand lurig bortamatch mot FC Real Internacional på Rosenlunds IP. Vårens match slutade i dur för oss Torpaiter, där vi enkelt besegrade det nystartade FC Real med 6-1.
  • Skapad: 08 AUG 2014 09:15

Sedan dess visste vi att motståndarna byggt upp sitt lag med flera spännande nyförvärv, och att de hade tre raka vinster (4 med matchen mot Sjöbo som ju nu dragit sig ur) med sig inför vår drabbning. Samtidigt har ju vi fått strukturera om laget rejält efter alla studenters frånfälle från laget. Ingen kunde dock ana vilken märklig tillställning vi hade framför oss…

 

Vi kom till Rosenlund med flera bra träningar i kroppen och en bra genomkörare mot LSSK senast. Målsättningen var tre poäng och vi hade ett bra snack innan om inställning och vilja att hjälpa varandra. Vi började med samma taktik som mot LSSK, nämligen med en trebackslinje och sittande mittfältare, med förhoppningen att göra det trångt för FC Reals spelskickliga lirare.

Våra målvakter fortsätter att hålla sig långt borta från Jönköping, och GMs kropp och själ orkar inte med några fler comebacker. Därför var alla tacksamma för att Johan I drog på sig handskarna, likt Buffon tog han kaptensbindeln över den gröna målvaktströjan. Johans meriter som innebandymålvakt på mellanstadiet är heller inget som den italienske landslagsmålvakten kan stoltsera med!
I backlinjen började vi med Sincan mellan Kåre och Frasse med Gerson som sittande bakom Stoffe och Bergarn. På kanterna började Emil och Dennis, och längst fram fick Admir och Viktor förtroendet från start. Med i truppen var också Kasten, Byrmo, Arrow, Fredrik och Hampus.

Vi började mycket bra de första 10 minuterna, låg rätt i positionerna och kontrollerade motståndarnas uppspel. Tyvärr så började vi efter den positiva starten att slå bort bollarna på ett sätt som i alla fall undertecknad aldrig upplevt. Alla våra uppspel fastnade på en motståndare, som enkelt kunde börja fördela bollar från mitten, bakom och vid sidan om vår backlinje. Vi fick jaga boll så hårt att vi hamnade väldigt långt mellan lagdelarna, och de få gånger lyftningarna nådde fram lyckades vi inte nypa fast bollen på offensiv planhalva. Till slut hittade FC Real ut med en boll på kanten som resulterade i ett lågt inlägg in i mitten och mål bakom en chanslös målvakt. Lite senare fick FC Real en frispark i ett farligt läge utanför straffområdet, som man snyggt förvaltade med lyftning i krysset.

Med en kvart kvar vann Dennis tillbaka bollen efter ett motlägg utanför motståndarnas straffområde, och knorrade snyggt in reduceringen till 1-2 bakom målvakten i FC Real. Nu skulle vi väl ändå få lite liv i matchen och jobba oss in i kampen? Men nej, 30 sekunder senare misslyckas vi med att få undan bollen i straffområdet, Torpaiter kastar sig till höger och vänster utan att nå bollen, och till slut kan en av motståndarna retfullt enkelt lägga in bollen i tom bur. 3-1 var knäckande och GM kallar ner Gerson till en mittbacksposition. Vid det här laget är Frasse och domaren som hund och katt, och coacherna byter in Arrow för att undvika att spela resten av matchen med 10 man.

5 minuter senare får Viktor kliva av med smärtor i knät och Gerson får återigen byta plats, denna gång till centertank. Samtidigt sätter vi in Karsten på högeryttern och låter Emil kliva in i mitten. Med 30 sekunder kvar av matchen får vi en hörna, som Karsten slår längs marken, Sincan hoppar över bollen och Gerson, som lagt sig ner för att få ordentligt med stöd, trycker in bollen i mål. Vi går in med en bra känsla i paus och taggar upp för att vända matchen i andra halvlek.

Vi startar andra halvlek bra, men våra egna misstag fortsätter att sätta käppar i hjulet för oss. Vi lägger krokben på oss själva gång på gång. 4-2 och 5-2 kommer ganska snart efter pausen som små presenter till Realspelarna, och det enda som talar till vår fördel är att det är mycket tid kvar av matchen. Vi sätter in Kåre i anfallet, och låter Hampus ta hand om högerbacksplatsen, samtidigt som Byrmo går in som mittback. Efter en kvart får vi en frispark som Stoffe låter segla in mot bortre stolpen. Gerson håller sig framme och knoppar in 3-5 med skallen. Vi känner att vi är piggare än FC Real vid det här laget, men när en långboll seglar in bakom Johan i målet är 6-3 ett faktum.

6-3 med 15 minuter kvar kan väl knäcka de flesta lag, men Torpas krigare ger sig aldrig. Det är som att reptildelen av våra fotbollhjärnor tar över, och vi börjar spela efter instinkten att om inget annat funkar, så kan man i alla fall springa. Helt plötsligt faller allt på plats. Vi tar löpningar för varandra, vi erövrar boll högt upp i plan och vi går in hårt i duellerna. Emil kör idioten mellan motståndarna och psykar helt ner deras mittfält med sitt uppoffrande spel. Kåre och Gerson övar v-löpningar utanför och FC Reals straffområde, och Sincan kör sina patenterade glidtacklingar på mittplan. Fredrik som kommit in på vänsterkanten kommer gång efter annan dundrande längs med kanten.

6-4 kommer efter ett snyggt väggspel mellan Kåre och Karsten, där Norrmannen hittar in med ett svepande inlägg till Gerson, som hittar nätet igen! Att som 38-åring stå för ett hat-trick måste väl vara någon form av klubbrekord? 6-5 kommer med fem minuter kvar, efter ett långt anfall som Karsten avslutar med ett 30 metersskott i bortre krysset. Årets mål?

Nu trycker vi på med allt vi har, och får en frispark strax utanför straffområdet med minuten kvar. Karsten (igen!) lurar målvakten och trycker in bollen längs marken i närmsta hörnet! 6-6! När domaren blåser av matchen är vi nöjda med en pinne, men samtidigt har vi en känsla som säger att hade vi bara fått ett par minuter till på oss så hade vi vunnit det här!

Vi får ta med oss spelet i slutet av matchen, där vi spelade efter de resurser som vi har och gjorde det riktigt bra! Emil får beröm för sin andra halvlek, där han lyfte hela laget med sin inställning, dessutom utan att skada sig! Arrow gör ett riktigt bra inhopp, och Karstens känsliga högerfot, men två mål och två assist, förtjänar en fotmassage. Kåres avslutning är också riktigt bra, och vi önskar honom lycka till med studier och fotboll i USA de närmaste fyra åren.

Skribent: David Gerson

 

Dina Försäkringar Sydost

 

 

 

Postadress:
Torpa FF - Fotboll
Brahegatan 30 B Kv
55334 Jönköping

Kontakt:
Tel: 0722363934
E-post: This is a mailto link

Se all info