Hoppa till sidans innehåll

Torpas Herrar B föll mot LSSK i solgasset

05 AUG 2014 09:31
Så har då det långa, härliga och varma sommaruppehållet tagit slut, och vi går in i en vad det verkar lång, härlig och varm höstsäsong.
  • Skapad: 05 AUG 2014 09:31

Seriespelet tjuvstartade med en uppskjuten b-lagsmatch, som vi tidigare vunnit på wo, men som vår allsmäktige GM i ett anfall av barmhärtighet medgav LSSK att spela igår istället. Tur var väl det, eftersom vi fick oss en ordentlig genomkörare mot ett starkt lag. LSSK mönstrade så gott som det starkaste de kunde ställa upp med, för att i sin tur få en bra match i benen inför höstsäsongen.

Vi ställde upp med en något justerad taktik, för att få mer tryck i anfallsspelet, rakare spel och fler målchanser. Vi började med Degen i mål, eftersom våra yngre och känsligare målvakter väljer att hålla sig borta i värmen. En trebackslinje bestående av Kåre, Byrmo och Arrow fick förtroendet att mota LSSKs anfall, och framför dem spelade Gerson som sittande mittfältare bakom Stoffe och Bergarn, kapten för dagen. Emil och Fredrik tog hand om varsin kant, och Dennis och Alfred började på topp. Med oss i truppen var också Fikar, Andreas G, Hampus samt Karsten som kom direkt från jobbet.

Inställningen för dagen var mycket god, och alla löpte och kämpade för varandra. Vi var dock lite ringrostiga spelmässigt och lyckades inte riktigt komma fram i planen i början. Motståndarna stod också upp bra och var hela tiden sugna på snabba omställningar. Värmen gassade på bra, och domaren, som var mycket bra matchen igenom, var givmild nog att unna oss ett ”cooling break” efter 25 min. Efter den korta pausen kom vi mer rätt i spelet. Passningarna nådde fram och vi lyckade ta kontroll över mittfältet och kontrollera ytan mellan försvar och mittfält. Vi vaskade fram mängder med hörnor, och i 35 minuten så kom också logiskt nog ett mål av Emil, som skruvade in en hörna vid första stolpen. Hampus kom in och löste av Kåre på höger backen med 10 minuter kvar, och vi gick in med en god känsla i paus.

Under andra halvlek började värmen ta ut sin rätt. Även om många skött sin sommarträning, hade alla löpningar och allt hemjobb satt sig i benen i hettan. En kvart in i andra hamnar vi lite väl långt från varandra i lagdelarna och lyckas inte skydda vår mittback. LSSK kan kontra in två mål och tar över initiativet i matchen. Andreas G kommer in på vänsterkanten och Fikar går in, sedan ut, på topp med en sträckning. Karsten går också in i anfallet och efter andra halvleks vätskepaus gör vi ett försök att trycka på ännu hårdare och spela ännu rakare. Återigen tar vi över helt, vi får flera solklara lägen som vi väljer att skjuta rätt på LSSKs lite mindre och rundare målvakt, och vi får inte riktigt träff på hörnorna. Karsten har ett skott i kryssribban och ett mål hängde i luften, men då kontrar naturligtvis LSSK in slutresultatet 1-3.

Vi gör en mycket bra match mot ett starkt lag, där ingen faller ur ramen. Första 60 minuterna är helt våra, sedan är det förståeligt att vi blir riktigt trötta mot slutet och intensiteten kanske går ner lite. Med lite mer skärpa i avsluten så tar vi hem den här kampen. Backlinjen gör ett mycket bra jobb allihop, men extra kul att se Hampus komma in och skapa konkurrens på ytterbackspositionen. Andreas G gör också ett mycket bra inhopp. Men alla förtjänar beröm en sån här dag!

Skribent: David Gerson

 

Dina Försäkringar Sydost

 

 

 

Postadress:
Torpa FF - Fotboll
Brahegatan 30 B Kv
55334 Jönköping

Kontakt:
Tel: 0722363934
E-post: This is a mailto link

Se all info