Hoppa till sidans innehåll

Målfest i Månsarp när Torpas Herrar A tog över serieledningen!

28 MAJ 2014 09:36
48 timmar efter att domaren blåst av senaste B-lagsmatchen var Torpa tillbaka i Månsarp för en ny drabbning. Den här gången möttes lagen i division 6, där Månsarp med tio poäng övertygat under inledningen av säsongen. Visa av erfarenheterna från söndagens utskåpning, poängterade vi försvarsspelet på kanterna, och vikten av att vårda bollen på backen.
  • Skapad: 28 MAJ 2014 09:36

Vår store kapten är fortfarande indisponibel med en ”lower-body-injury” och i hans ställe fick Tilstam bära bindeln. Vi hoppas på ett snabbt tillfrisknande (och att han slutar känna efter). Vår norska import var avstängd efter tre gula kort på fyra matcher och Johan I var bortrest, så vi fick göra vissa förändringar i uppställningen. Glädjande nog var Arrow tillbaka efter skada, spelsugen och fräsch i kroppen!

Vi började som vanligt med Jocke i mål. I backlinjen gick Tilstam in bredvid Sincan som mittback. Men eftersom vår ordförande fastnade i rusningstrafiken bakom åskådarna som skulle se matchen, så fick Simon kliva ner och säkra upp första 18 minuterna. Kåre och Frasse tog som vanligt hand om kanterna. På mitten ställde vi upp med Dennis på högerkanten, som kunde spela trots att han glömt långkalsongerna hemma. Piff och Puff (Johannes och Andreas M) startade som vanligt i mitten och Arrow tog plats på vänsterkanten. Längst fram satte vi upp fyrtornet Andreas C och Simon, även om Gerson fick börja första kvarten med att jaga sönder deras backlinje tills ordförande värmt upp sina ljumskar ordentligt. Med i truppen var också Bergforsen och Tobbe.

Matchen började som förväntat med snabbt omställningsspel från Månsarp. De hade hjälp av medvinden och vi hade lite svårt att kontrollera bollen i vinden och det gropiga underlaget. Ganska snart visade det sig dock att Johannes och Andreas M tagit på sig blåstället under matchdräkterna. De tog till det fysiska spelet mot Månsarps mittfältare, som blev allt grinigare efter att ha fått syna gräsmattan på nära håll ett par gånger. I den 15e minuten rann det över för deras defensive mittfältare, som drog på sig ett solklart rött kort i en duell med Johannes, och fick gå in och duscha.

Arrow, som börjat piggt och jobbat hårt längs med sin kant, lyckades i 30 minuten snurra upp några motståndare på sin kant och sätta in bollen snyggt i straffområdet. Simon, som kommit rätt i löpning kunde skalla in bollen i öppet mål med för honom en ovanligt hård nick. Tre minuter senare serverade Johannes Arrrow med ett fint inspel, som han också enkelt förvaltade till 2-0. Med hjälp av de två snabba målen och utvisningen tog vi över matchen allt mer, även Månsarp fortsatte att kämpa och utmana. Men i halvlek kände vi alla att de inte skulle orka stå emot så länge till.

10 minuter in i andra halvlek så började mycket riktigt det hårda jobbet betala sig. Vi hade nu vinden i ryggen och kunde trilla boll på ett annat sätt. Johannes hittar Simon med en genomskärare, och Simon gör som vanligt den här säsongen inga misstag utan sätter bollen bakom en frustrerad målvakt till 3-0. Något senare, i samma matchminut, får Johannes en frispark strax utanför Månsarps straffområde, något vänster om cirkeln. Efter att vi flyttat upp hela laget, bestämmer sig Johannes för att dundra in bollen i höger kryss. Snyggaste struten för dagen var ett faktum och vi var alla lite förvånade över att nätet höll!

I minut 61 får vi en hörna till höger. Medan Månsarpsspelarna diskuterar försvarspositionerna, sätter Frasse in bollen till Sincan som dundrar in bollen med hjälp av pannan/näsan/axeln/en grop i marken. 5-0. Två minuter senare sätter Andreas C 6an med en strumprullare efter pass från Simon. Vid det här läget är matchen punkterad och det handlar egentligen bara om hur motiverade vi är att fortsätta anfalla. Vi låter Arrow och Andreas C vila sig efter gott slit och sätter in Bergarn och Tobbe. Tobbe gör säsongens byte, bryter ett uppspel med ansiktet efter 45 sekunder, sträcker baksida lår efter 1.30 och tvingas byta. Stackare! Gerson kommer in springer i vägen för Månsarps backlinje i hans ställe.

I 72a minuten får Andreas M bollen på mittplan (efter mycket tjat i omklädningsrummet så ger jag Tilstam assist för detta). Vår egen Xabi Alonso bestämmer sig för att springa, vricka och såga sig förbi hela Månsarps backlinje, runda målvakten och peta in bollen i mål. Två minuter senare får Bergforsen bollen av Johannes på vänsterkanten, tar sig in i straffområdet och knorrar in 8-0. Vid det här laget går bollen på backen genom Torpas lagdelar om och om igen, och Månsarp stirrar vilt på domaren och undrar när han kan tänkas blåsa av matchen.

I matchminut 77 hittar Johannes fram med en boll till Gerson, som snyggt vrickar fram bollen till en helt ensamstående Simon. Målvakten ber honom uppgivet om nåd, men det hjälper inte, och Simon knorrar in sitt tredje för dagen. I 79e minuten hittar Johannes fram med ytterligare en öppnande passning till Dennis som stormat fram på högerkanten. Med en snygg chipp avslutar han vår målfest och sätter dit tian. Tyvärr lyckas vi inte hjälpa Jocke hålla nollan på slutet. Månsarp flyttar upp laget på en hörna i slutminuterna och lyckas snyggt nicka in ett tröstmål. Matchen slutar 10-1, och Torpa går upp i serieledning!

Matchens lirare…. Ojojoj vad svårt. I första halvlek var Arrow den som utmärkte sig mest. Hela laget kämpar bra och står upp i försvarsspelet.

I andra halvlek får de kreativa spelarna i laget fritt utlopp. Johannes med snyggt mål och fyra assist gör en stormatch. Sir Simon gör som vanligt det han ska, och leder nu skytteligan i division sex. Han är i hysterisk form och Sjöbo är varnade inför fredagsmatchen. Tilstam styr bra i försvarsspelet och inger lugn i backlinjen. Dennis kämpar och sliter i 90 minuter och göra ett förlösande mål som dessutom är väldigt snyggt. Men när man vinner med 10-1 är det ingen som faller ur ramen, alla gör det bra!

 

Skribent: David Gerson

jenergi

 

Dina Försäkringar Sydost

 

 

 

Postadress:
Torpa FF - Fotboll
Brahegatan 30 B Kv
55334 Jönköping

Kontakt:
Tel: 0707328815
E-post: This is a mailto link

Se all info