Hoppa till sidans innehåll

Månsarps utvecklingslag manövrerade ut Torpas Herrar B

26 MAJ 2014 14:30
Torpas utvecklingslag samlades till kamp för ännu i match i sol och hetta. Den här gången bar det iväg till Månsarp för den första drabbningen i dubbelmötet (ny match med A-laget på tisdag). Månsarp, som ligger precis där världen tar slut och där enligt fornnordisk mytologi vattnet rinner över kanten, ställde upp med ett ungt och hungrigt lag, ivriga att visa upp sig inför den mangranna publiken.
  • Skapad: 26 MAJ 2014 14:30

Vi ställde upp med Rasmus i mål och en backlinje med J-toft, Pelle, Gerson och Topphem. På mittfältet startade vi med Zacke, Tobbe, Bergarn och Karsten. Alfred och kaptenen för dagen, Fikar, började längst fram. Med i truppen var också Andreas G, Jonathan, Joel och vårt senaste nyförvärv Alem. Med tanke på värmen, var det nyttigt med en bred trupp. Tyvärr visade sig att Månsarp också hade flera spelsugna lirare med.

 

Månsarps spelidé blev snabbt väldigt tydlig för oss. De lyfte med känsliga fötter fram bollar på brett stående kantlöpare, som gång på gång satte vår backlinje under press. Vi orkade inte sätta press högt upp i banan samtidigt som vi låg för långt ifrån vår markering på mittfältet. De gånger vi fick bollen under kontroll valde vi i hettan oftast det svåra alternativet. Fick vi väl upp bollen så var vår anfallare för isolerad för att kunna starta något konstruktivt.

 

Vi höll ändå emot bra i värmen, fram till en halvtimme spelats. Månsarp fick efter en tilltrasslad situation in bollen i straffområdet, där ett skott träffade Gerson i huvudet och gick in bakom en överrumplad Rasmus i mål. Ganska snart kom också tvåan efter ett snabbt uppspel, och vi kämpade sedan för att hålla Månsarp utanför straffområdet. I halvlek skällde en smått irriterad mittback på sitt lag, och vi startade ändå andra halvlek bättre än vi avslutade första.

 

Vi luftade hela truppen och bytte friskt inom laget. Alem gjorde ett piggt inhopp, men vi hade inte kraft att stå emot anstormningen. Månsarp fick en billig straff som de förvaltade, och ganska snabbt därefter kom 4-0. Första halvlekens hårda slit med mycket start och stopp och långa ruscher hade kört slut på den lite tyngre backlinjen, och Rasmus fick stå på huvudet för att få undan alla bollar.

 

Efter 4-0 går Månsarp ner lite i tempo, samtidigt som vi får lite bättre balans i laget. Big G går på adrenalin upp i straffområdet och trycker in en boll på pass av Alem till 1-4. Tyvärr så kontrar Månsarp snabbt in både 5an och 6an. Vi har vid det här laget i stort bytt alla spelare på alla positioner, och det blir rörigt. Alem lyckas trycka in 2-6 efter en tilltrasslad situation i straffområdet, innan domaren barmhärtigt nog blåser av matchen.

 

Rasmus får beröm för att han höll nere siffrorna.

Skribent: David Gerson

jenergi

 

Dina Försäkringar Sydost

 

 

 

Postadress:
Torpa FF - Fotboll
Brahegatan 30 B Kv
55334 Jönköping

Kontakt:
Tel: 0707328815
E-post: This is a mailto link

Se all info