Hoppa till sidans innehåll

Tappert kämpande Torpa Herr A föll hemma mot JBK

09 JUN 2014 07:33
Torsdagens seriefinal bjöd på bästa möjliga inramning. Damerna spelade seriefinal på planen bredvid, GM hade fixat servering som sköttes av Fikar och det var gott om folk runt om bägge planerna.
  • Skapad: 09 JUN 2014 07:33

Vi var beredda på en tuff tillställning mellan två bra lag, och vi ställde upp med en stark trupp, trots att vi tappat våra två poängmaskiner Simon och Johannes.
Vi började med Rasmus i mål, bakom Kåre på högerbacken, med Johan I och Sincan som mittbackar och Frasse på vänsterbacken. Framför dem spelade Dennis på högeryttern, bredvid Stefan och Andreas M och Arrow på vänsteryttern. Längst fram började Andreas C och Viktor, som tillsammans bildar 6:ans längsta anfallspar. Med i truppen var också Bergforsen, Emil, Admir, Karsten, Gerson och Emil som gjorde ytterligare en comeback efter senaste skadan.
Matchen startade i ett rasande tempo. JBK pressade oss högt upp i banan och gav oss ingen tid till att spela bollen på backen. Efter tre minuter sätter dock Midtbø ett skott i ribban efter en fast situation, och alla på bänken tror att vi skakat av oss chockstarten. Tyvärr vänder JBK snabbt, och kontrar in 0-1 bakom en chanslös Rasmus i mål.
Hela laget vet at vi är starka i 90 minuter, så det sprider sig ingen panik. En stund efter målet spelar vi bollen snyggt genom hela laget och anfallet förtjänade ett mål. Tyvärr lyckas JBKs målvakt rädda Midtbøs friläge.
Under resten av halvleken har vi väldigt svårt att spela bollen genom laget. Vi lyfter långa bollar som deras mittfältare enkelt kan plocka ner och vi är tvåa på varje boll. Vi släpper inte in JBK i straffområdet, men skapar inte heller något framåt.  JBK har väldigt hög kvalité på vissa positioner, och vi tvingas till tidiga byten för att få kontroll på deras uppspel och omställningar. Vi sätter in Emil på vänsteryttern för att stänga kanten, och Admir i anfallet för att hålla i bollen och få möjlighet att flytta upp laget.
I slutet av halvleken har vi vänt på tillställningen och fått igång vårt anfallsspel. Admir hittar Viktor med en passning som skär genom JBKs försvar som en varm kniv genom smör. Viktor gör inget misstag, väder bort målvakten och sätter 1-1 i bortre burgaveln.
Första halvlek kan vara en av de bättre som spelats på Jordbrovallen under senare år och höll antagligen god division 5-klass. I början av andra halvlek märks det att det är två lag som hittat sina positioner Vi sätter in Karsten att jaga istället för en hårt kämpande Dennis, men vi lyckas inte tränga igenom JBKs kompakta försvar. De är rädda om sin poäng och deras spelförstörande spel är framgångsrikt. JBK lyfter över sin stjärna för dagen, nummer 10, på vänsterkanten och han börjar ställa till ordentligt med oreda. Mitt i halvleken så skapar de ett par riktigt farliga kontringar och det är bara en storspelande skåning i målet som räddar oss från underläge.
Båda lagen börjar byta rätt friskt, men det är en sådan där dag då JBK har studsarna på sin sida. Kanske lite rättvist, då de är lite snabbare in i duellerna. Med 20 minuter kvar så får de en hörna från vänster, som studsar in via magen på JBKs enda kulmage och 1-2 är ett faktum Vi kämpar på och försöker spela oss igenom mitten, men fastnar oftast utanför straffområdet. Sista 10 lyfter vi upp allt vi har, och skapar ett par riktigt bra kvitteringschanser. Vi får några hörnor och ett bra frisparksläge. I matchens sista skälvande sekund har Viktor ett skott som smiter knappt utanför.
Vi förlorar, och JBK tar initiativet i serien. Men nu är dem det jagade laget, och det är en lång serie. Vi har alla möjligheter att knappa in innan returmötet på Jordbrovallen. Det var en match mellan två bra fotbollslag där vi förlorade knappt, något som Wallgårda ska få lida för på onsdag.
Rasmus gör det riktigt bra i mål, men matchens lirare är Emil, som med sin inställning, speed och attityd stängde av JBKs anfallsvägar och vände matchen åt oss under första halvlek. Vi håller alla tummar för att han får hålla sig hel under resten av säsongen!
Skribent: David Gerson

jenergi

 

Dina Försäkringar Sydost

 

 

 

Postadress:
Torpa FF - Fotboll
Brahegatan 30 B Kv
55334 Jönköping

Kontakt:
Tel: 0707328815
E-post: This is a mailto link

Se all info