Hoppa till sidans innehåll

Torpa B föll borta mot JBK med 1-4

28 APR 2014 16:05
Vårsolen gassade ner över Jönköping city när Torpas B-lag skulle sparka igång säsongen. En tuff bortamatch väntade mot ständigt topprankade JBK. Tillbaka till konstgräset vid Junebäcken alltså, alltid lika skönt när värmen tar fart…
  • Skapad: 28 APR 2014 16:05

JBK mönstrade ett starkt manskap, precis som vi. Vi startade med Rasmus i mål, backlinje från höger med Byrmo, Emil, Gerson och Fidde. Mittfältet från höger med Anderas G, Tilstam, Andreas C och Hobbit (Topphem). Karsten och Zacke på topp. Med i truppen var också A-toft och J-toft, Fikar, Mourtada och Calle.

Vi startade bra första halvlek, där vi lyckades sätta press på JBK och spela på deras planhalva första 10 min. Tyvärr så lyckades JBK trycka tillbaka oss resten av halvleken med samma medel. De försvarade sig också med hög press, och vi lyckades inte spela oss förbi deras mittfält. Vi vågade inte rulla boll, och de gånger vi hade läge kom det alldeles för många individuella misstag.

Första halvlek var mycket kämpa och slit, och det stod rättvist 0-0 i paus. Båda lagen hade några fasta situationer som kunde blivit farliga, men så mycket mer var det inte.

I andra halvlek märktes tyvärr effekten av solen och värmen, samtidigt som vi hade jagat alldeles för mycket boll. Vi orkade helt enkelt inte stå emot, och 1-0 till JBK rullade in efter 60 minuter. Strax efteråt kom kvitteringen, en djupledsmacka från Stefan som Carlsson långdistansskarvade in över en plågad målvakt. Med 20 min kvar kom dock 2-1 på straff, och när vi försökte trycka upp laget kom både 3an och 4an från JBK.

Sammantaget en riktigt tråkig fotbollsmatch, med alldeles för mycket efterslängar, gnäll och gula kort. Alla kämpade och slet, som Emil, Fidde, Zacke och Topphem, men ofta för ensamma och i fel lägen. Carlsson hittade lite mer rätt i andra halvlek på sin vänsterkant, men det var ingen som direkt höjde sig över mängden.

Mest minnesvärt: Carlssons skarv

Att ta med sig: Att vi fick ett bra träningspass

Skribent: David Gerson

jenergi

 

Dina Försäkringar Sydost

 

 

 

Postadress:
Torpa FF - Fotboll
Brahegatan 30 B Kv
55334 Jönköping

Kontakt:
Tel: 0707328815
E-post: This is a mailto link

Se all info