Hoppa till sidans innehåll

Torpa Herr A besegrade FC Real med 6-1

03 MAJ 2014 19:31
Hemmapremiären i årets div 6 slutade i dur för Torpas eleganter! FC Real Internacional stod för motståndet, och vi välkomnade dem till serien med en riktig bröstvärmare. Eftersom det var lite kyligt, bad domaren våra motståndare sätta på sig färgglada västar (eller så var det för att de bar blått…). Lite beigt kan tyckas att inte ha något bortaställ.
  • Uppdaterad: 04 MAJ 2014 09:59

Vi ställde upp med Jocke i mål och en backlinje från höger med Kåre, Sincan, Johan och Frasse, alltså samma försvarslinje som i premiären borta mot Barnarp. Mittfältet från höger bestod av Dennis, Andreas M, Johannes och Emil. Emil Axfors som därmed nydebuterade i A-laget. Där framme fick Viktor en ny kompis att springa med, Simon från Högadal, som vi flyttade upp från mittfältet. Med i truppen var också Carlsson, Arrow och Karsten, samt Gerson som nödlösning.

Tränartrojkan ville se ett offensivt Torpa som ägde den gröna rektangeln, och de första minuterna började som planerat. Efter fyra minuter hittar Viktor fram till Emil med ett lågt inlägg, och Emil gör inget misstag utan trycker in bollen i mål från ca 20 cm. Fyra minuter senare sticker Dennis in en genomskärare till Simon, som lätt sätter dit tvåan.

Efter det faller vi dock ner i intensitet, och slutar pressa deras bollhållare. Hysteriskt otränade Real får tid att vända upp, dribbla och skjuta och sätta tryck i och runt vårt straffområde. De skakar fram sex hörnor under halvleken och sätter i den 26 minuten rättvist in reduceringen till 2-1. Direkt efter avspark, så sätter dock vår ungdomsstjärna Kåremalm fart längs med linjen och prickskjuter ett inlägg till Viktor som snyggt skarvar in bollen till 3-1. Emil går ut med en vadskada, och vi byter in Carlsson och Karsten på varsin kant. Vi spelar sedan av halvleken, och märker att Real får allt svårare att anfalla.

Efter ett bra snack i paus kommer vi ut och dominerar andra halvlek totalt. Vi börjar med ett klapp-klappspel direkt efter avspark, där Viktor till slut assisterar till Simons andra mål för dagen. Johannes och Andreas tuggar sönder deras mittfält, och backlinjen kontrollerar deras försök till omställningar fullständigt. Vi det här laget har även FC Real gett upp hoppet om poäng, och spelar bara för publiken.

Mitt i halvleken knorrar Viktor snyggt in 5-1. Vi byter därefter ut vår stolte kapten, och Arrow har säkert varit inne en hel minut när han snappar upp ett motlägg från Simon och trycker in 6-1. Fingertoppskänsla från GM?

Allt som allt en lyckad hemmapremiär, där andra halvlek var mycket bra, framför allt hur vi försvarade oss som ett lag och lät bollen gå snabbt längs backen. Vi borde gjort fler mål, och haft mer tålamod sista tredjedelen, men det kommer. Hela laget gjorde det bra, även de tre som kom in från bänken. Matchen lirare var Mr. Cool (Andreas M), som gjorde precis som han ville på mittfältet. Även Viktor förtjänar en puss på kinden.

Mest förvånande: Ordföranden drog inte på sig en frispark på 90 minuter. Klubbrekord?

Skribent: David Gerson

jenergi

 

Dina Försäkringar Sydost

 

 

 

Postadress:
Torpa FF - Fotboll
Brahegatan 30 B Kv
55334 Jönköping

Kontakt:
Tel: 0707328815
E-post: This is a mailto link

Se all info