Hoppa till sidans innehåll

Torpa Herr A tappade poäng hemma mot Wallgårda.

14 JUN 2014 20:25
Onsdagens match hemma på Jordbron började i dur men slutade i moll.
Alla visste att vi hade pressen på oss att vinna hemma mot bottenlaget i tabellen, och vi pratade mycket innan match om vikten av att pressa högt och spela i ett högt tempo. Vi fick tyvärr disponera om styrkorna allt för mycket för att få riktig balans i laget, dels på grund av semesterfirare, och dels på grund av sena återbud. Wallgårda kom upp med full trupp och fem avbytare, taggade till tänderna med sikte på att skrälla.
  • Skapad: 14 JUN 2014 20:25

Vi ställde upp GM i målet som fick göra comeback i A-laget. I backlinjen sjukskrev sig Johan I och vi startade med coachparet Tilstam och Gerson mellan Kåre och Frasse. På mitten började Sincan och Admir mellan Karsten och Andeeas C. Carlsson gjorde därmed oväntat snabb comeback och spelade återigen sin sista match innan sommaren. Viktor tvingades lämna återbud och längst fram startade vi med Emil och Arrow, med i truppen var också Bergarn, A-toft och Pelle.

Vi började matchen precis som planerat och skapade mängder med målchanser från start som vi tyvärr vaskade. Emil satte skräck i Wallgårdas backlinje, och vi lyckades återerövra boll gång efter annan. 10 minuter in i matchen får vi vår tredje hörna. Gerson når högst på Karstens lyra och Arrow klackar snyggt in nicken framför målvakten. I det här skedet av matchen har vi allt under kontroll, det saknas bara skärpa i avsluten. Vi har också lite otur med några avblåsningar i samband med fördelslägen. Men snart börjar vi bli ängsliga och bjuder in Wallgårda att styra matchen. Arrow får ett knä i stjärten och tvingas till ett byte. A-toft går in, men strax därefter går vår stjärna tillika glaslirare Axfors sönder igen och tvingas av. Det var extra synd i och med att han började matchen lika bra som han avslutade förra, och Pelle får gå in. Ordförande byter i ångest med Tilstam för att få bättre balans på mittfältet.

Rättskiparen i gult hackar sönder matchen med ständiga avblåsningar vid inkasten. Viss panik infann sig till slut i bägge lagen, eftersom minsta snedsteg vid inkastet renderade både visselpipa och uppsträckning. Vi går ändå in i halvlek i ledning, och vi siktar på att gå ut och avgöra matchen i början av andra. Vi sätter in Bergforsen på mitten och skickar upp Admir på topp.

10 minuter in i andra går Carlsson snyggt in med bollen i straffområdet och blir nergjord varpå domaren blåser straff. Andreas gör inget misstag utan sätter bollen snyggt bakom Wallgårdas burväktare. Men precis när vi tror att vi är på väg att stänga matchen, reducerar Wallgårda med en väl avvägd frispark. Vi tappar helt markeringsspelet under några minuter och Wallgårda kvitterar tre minuter senare med ett snyggt placerat skott bakom en chanslös Degen i mål.

 

Resten av matchen jagar vi desperat efter ett segermål. Vi kommer nära, men Wallgårda försvarar sig bra. Vi har inte heller det lilla extra i sista tredjedelen, och sätter aldrig deras målvakt på prov.

Vi tappar 2 på förhand givna poäng, men Wallgårda gör sin bästa match sedan istiden samtidigt som vi i stort sätt fick spela med ett nytt lag på grund av alla skador och tappade spelare.

 

Bäst på plan: inställningen i andra halvlek, vi gav inte upp.

Skribent: David Gerson

jenergi

 

Dina Försäkringar Sydost

 

 

 

Postadress:
Torpa FF - Fotboll
Brahegatan 30 B Kv
55334 Jönköping

Kontakt:
Tel: 0707328815
E-post: This is a mailto link

Se all info