Hoppa till sidans innehåll

Torpa Herrars utvecklingslag besegrade LSSK borta med 2-1

12 MAJ 2014 11:55
Solen tittade fram över Torpas bolltrollare när vi samlades för avfärd mot Lekeryd. Coach Tilstam förberedde truppen på att det var tre poäng som gällde, denna tredje match för året i reservlagsserien. Väl framme i Lekeryd mulnade dock himlen betänkligt, och lagom till matchstart så skapade hällregnet ett underlag som ordförande Sinclar skulle älskat. I hans frånvaro fick undertecknad till sin egen stora glädje ta hand om glidtacklandet.
  • Skapad: 12 MAJ 2014 11:55

Vi startade matchen med Rasmus jr. i mål och en backlinje från höger med J-toft, Byrmo, Gerson och Arrow. På mittfältet ställde vi upp med Dennis, Bergforsen, Tobbe och Simon. Längst fram sprang Karsten och A-toft. Med i truppen var också Fikar, Zacke, Joel och Andreas G.

Lekeryd ställde upp med ett starkare lag än sin förra match, då de åkte hem från Junebäcken med 0-13 i baken. De öppnade också fartfyllt, och försökte med långa bollar hitta in bakom backlinjen. Vi lyckades dock hantera det bra, och efter de inledande minuternas anstormning tog vi över spelet. Framför allt vågade vi spela bollen på fötterna, trots det idoga regnandet.

Vi lyckades skaka fram två hörnor efter en kvart, där vi inte gjorde något av det vi kommit överens om. Uppställningarna såg ut som en hönsgård, något som även förbryllade motståndarna. På den andra hörnan hittade nämligen Karsten (som innan matchen lovat tre poäng) Byrmo fristående i boxen. Johan gjorde inget misstag utan satte med en välplacerad nick bollen lågt i mål.

Efter halva halvleken kom dock blixtarna otäckt nära, och domaren fick blåsa av matchen för att avvakta åskvädret. Skönt för GM, som redan nu oroar sig för alla sommarlovsfirande studenter. Ett åsknedslag på plan skulle allvarligt kunnat decimera truppen… Efter 10 minuter klev vi ut igen, som regnvåta katter huttrandes på en annan plan. Antagligen var den närmare en åskledare, så det var ur ren säkerhetssynpunkt vi bytte…(?) Bytet var till vår nackdel, då planen var betydligt sämre och inte inbjöd till kortpassningsspel. Byrmo, som gjort en bra match så här långt, förutom målet lyckades han hantera deras jätte till centertank, skadade sig och fick utgå. Vi fick justera om i laget, ta ner Tobbe som mittback och Joel i mitten och det blev lite rörigt en period. Vi försökte också spela med för många tillslag och fick flera omställningar emot oss. Något läge lyckades LSSK skapa, men Rasmus och backlinjen löste det mesta galant, och vissa situationer mindre galant.

I paus pratade vi om vikten av att vårda situationerna, ha ett kompakt lag och spela säkert. Planen utvecklade sig till en lervälling, och vissa av våra spelare (inga namn, men de lite tyngre) fick verkligen tänka till. Det var lätt att förvandlas till en finlandsfärja på mittplan om man kom fel in i duellen. Vi satte in Fikar på vänsteryttern i paus, flyttade in Simon på mitten och satte upp Joel i anfallet. Lekeryd gjorde en del offensiva byten och chockstartade halvleken. De fick också utdelning med ett snabbt mål.

Efter det utvecklade sig matchen till ett sjöslag, Lekeryd la bara långa bollar och vi försökte då och då att spela boll. Vi hade flera bra intentioner matchen igenom, men det var för svårt att hantera underlaget och hällregnet. Zacke och Andreas G kommer in och avlastar med pigga ben. Zacke som nu måste vara vår mest varnade spelare per minut, ordnar dessutom en fantastisk utvisning för LSSK i slutminuterna.

Vi försvarade oss väldigt bra matchen igenom, och lyckas hålla boll och motståndare på rätt sida för det mesta. Med 20 minuter kvar får vi en frispark tre meter utanför straffområdet. Simon stegar upp och slår en välavvägd knorr längs marken invid målvaktens vänstra stolpe. Var det snyggare än Viktors mål mot Real? Antagligen. Stod muren rätt? Antagligen inte.

Sista delen av matchen matar LSSK höjdbollar in i straffområdet. Backlinjen, som gjorde det bra matchen igenom, håller undan. Rasmus jr. förtjänar extra beröm för sitt målvaktsspel. Säkra ingripanden och inga returer på den regnvåta planen. Dessutom styr han sin backlinje bra. Simon springer och vill ha boll matchen igenom, men gör bara ett av sina fem utlovade mål..:)

En riktigt skön seger, att vinna borta i hällregn gör resan möda värt!

Mest minnesvärt: åskvädret.

Största förbättringspotential: Duscharna, en prostatapatient på Ryhov har starkare stråle än duscharna i Lekeryd….

Skribent: David Gerson

jenergi

 

Dina Försäkringar Sydost

 

 

 

Postadress:
Torpa FF - Fotboll
Brahegatan 30 B Kv
55334 Jönköping

Kontakt:
Tel: 0707328815
E-post: This is a mailto link

Se all info