Hoppa till sidans innehåll

Torpa Herrars utvecklingslag föll med flaggan i topp hemma mot JBK

03 JUN 2014 11:20
Torpa ville ha revansch mot JBK efter vårens förlust borta på Junebäcken, men vi visste att JBK alltid är en svår nöt att knäcka, även på hemmaplan. Förutom ett antal nej-tack på grund av skador och sjukdomar, behövde ett antal ungdomar i truppen tydligen vila sig inför veckans utmaningar. Vi ställde därför upp med flera spelare på nya positioner och fick möjlighet att vädra lite nytt inför sommarens utmaningar. Bland annat gick vår målis Rasmus in på vänsterbacken (med den äran, frågan är om han slipper undan framöver?). 38 år ung drog undertecknad på sig matchstället för femte gången på tio dagar och orkade till allas förvåning 90 minuter på innermittfältet. Någon annan som märkte att tröjan satt lite lösare?
  • Skapad: 03 JUN 2014 11:20

Solen gassade över ett vindstilla Jordbrovallen, så det var skönt med en 15-mannatrupp. Vi ställde upp med Jocke i mål och Rasmus fick sällskap av Kåre och Pelle på innerbacken samt J-toft på högerbacken. På mittfältet sprang Dennis på vänsteryttern och Gerson fick sällskap av vår nye spelare Admir på innermitt. Vi började med Fikar på högerflanken, och längst fram sprang Zacke och A-toft. Med i truppen var också Andreas G, Alem, Arrow och Fredrik, tillbaka efter knäskada.

Vi pratade om att låta bollen göra jobbet och ha spelet efter backen, något som vi lyckades med genom hela matchen. Vi hade lugn och ro i backlinjen och försökte söka oss genom mitten. Efter 20 minuter fiskar Alfred upp en retur i straffområdet, och lyckas med vänsterfoten lobba in bollen bakom en för dagen rätt kort målvakt. Vi äger fortsatt bollen, men JBK lyckas med två riktigt bra frisparkar vända på matchen till 1-2 innan halvleken är slut.

 

Vi byter in Arrow att jaga på högerkanten och Alem går in istället för Zacke på topp. I andra halvlek har vi fortsatt kontroll. Admir gör en riktigt bra första halvlek och har mycket boll på mitten. Han får vila benen efter 60 minuter och vi tar in Dennis på mitten och sätter in Andreas G på högerkanten samtidigt som vi flyttar ner Arrow på högerbacken. Alfred lyckas sätta sitt andra för dagen efter hörna och verkar ha siktat in sig på målet. Fredrik kommer in på vänsterkanten och ger järnet. Men när vi trycker på kommer JBK fram och får tyvärr en rättmätig straff. 2-3 sitter säkert bakom Jocke.

 

Vi lyfter upp det vi har, och skapar lägen för kvittering och seger, utan att få in bollen. Vi bränner öppet mål ett par gånger, och har bud på flera fina lägen. Vi får tyvärr inte in bollen, men spelet var riktigt bra. Vi tar med oss det fina passningsspelet, och det säkra försvarsspelet. Vi släpper in tre mål på fasta situationer med några onödiga frisparkar och straffen, men i spelet är vi faktiskt bättre än JBK. JBK är ett tungt lag att möta, men vi stängde deras ytor allt som oftast.

 

Förutom de ovan nämnda så får Kåre och Dennis beröm för sin insats.

Skribent: David Gerson

jenergi

 

Dina Försäkringar Sydost

 

 

 

Postadress:
Torpa FF - Fotboll
Brahegatan 30 B Kv
55334 Jönköping

Kontakt:
Tel: 0707328815
E-post: This is a mailto link

Se all info