Hoppa till sidans innehåll

Torpa Herrars utvecklingslag förlorade borta mot NGIS

09 JUN 2014 23:09
Solen gassade över Hammarvallen när NGIS tog emot oss för returmatch i denna rekordkorta b-lagsserie. Stämningen var topp innan match och i omklädningsrummet hann de flesta spelare byta tröja två gånger innan matchstart. Det svarta stället är något tajt och våra muskelmonster Alem och Fidde fick köpslå med Zacke och co. om tröjor i rätt storlek för att inte få blodstockning i armar och axlar. På några andra spelare satt tröjorna tajt på annat håll, men till slut kom vi ändå ut någorlunda väldressade.
  • Skapad: 09 JUN 2014 23:09

Undertecknad slapp hela tröjdebatten, då den rosa målvaktströjan lagts undan för mig idag. GM Degen, som legat i hårdträning inför sin comeback mellan stolparna, fick kasta in handduken under natten i kamp med den vita tronen i badrummet. I backlinjen lämnade J-toft wo pga sjukdom strax innan match, så vi ställde upp med Karsten på högerbacken, Pelle och Stefan som mittbackar och Fidde på vänsterbacken. På mitten började Alem på högeryttern, Bergarn och Admir på mitten och kapten Fikar på vänsterkanten. Längst fram startade Zacke och A-toft.

Med oss i truppen hade vi också Mourtada, Byrmo, Joel och Stoffe som gjorde efterlängtad come-back. Det blev mycket speltid för alla då värmen snabbt tömde oss på energi.
Snabbt sammanfattat så bytte Zacke och Alem ganska snabbt plats, Mourtada bytte av Fikar innan paus, Byrmo tog över Pelles plats, Stoffe bytte med Alem som i slutet bytte Karsten och Joel bytte med Zacke, men fick utgå i slutet då han bytte med A-toft som ersattes av Pelle. Tror jag.

Hur gick spelet då? NGIS ställde upp med ett bra lag. Förra matchen var väldigt grinig från deras sida, där de skämde ut sig med sitt tjafs på domaren. Den här gången hade de med flera av sina spelare från a-laget, som går bra i femman, och det märktes. De hade hög kvalité i sina uppspelsvarianter, som oftast gick ut på att anfalla längs kanterna och hitta in med en passning snett inåt bakåt. De bombade på friskt från början, och rosa pantern i målet förvånade många med ett par parader i början. Vi hittar inte rätt varken med uppspel eller presspel, och till slut lyckas NGIS mala in två mål innan paus. I halvlek är det ett frustrerat Torpa som samlas för vatten i skuggan.

Vi kommer ut taggade efter paus, men åker på två snabba skitmål direkt. Efter det faller NGIS tillbaka något, och vi tar direkt över med vårt passningsspel längs backen. Gräset, som var ca en decimeter högt, krävde sina offer och vi bytte som sagt friskt. Det är tacksamt att vara inhoppare i sån här match; när alla övriga går på tandköttet har de nyinbytta riktigt vass stegisättning!

Admir hittar i mitten av andra Stoffe med ännu en magisk passning. Stoffe dunkar in bollen och vi vädrar lite luft. NGIS petar dock direkt in ytterligare en boll, innan Karsten efter en grym utspark hittar in till A-toft i straffområdet. A-toft, som ju hamnat i ett målstinn, petar in reduceringen till 2-5. NGIS hinner göra ytterligare ett mål innan matchen är slut, och resultatet 2-6 är ett faktum.

Fansen som samlades utanför omklädningsrummet efter matchen saknade snacket och energin i laget, något som antagligen kan skyllas på solen och hettan
Dagens kram går till Alfred, som förutom målet jobbar hårt under hela matchen. Admir får en klapp på axeln för sin första halvlek, då han både visade på energi och försökte hitta lösningar framåt. Bergforsen får en blomma för sin andra halvlek, då han verkligen gick in hundra i alla närkamper, gjorde sig spelbar och till och med bjöd på några goa dragningar. Inhopparna gör rätt som springer på allt när de kommer in.

Skribent: Mikael Bergforsen

jenergi

 

Dina Försäkringar Sydost

 

 

 

Postadress:
Torpa FF - Fotboll
Brahegatan 30 B Kv
55334 Jönköping

Kontakt:
Tel: 0707328815
E-post: This is a mailto link

Se all info