Hoppa till sidans innehåll

Torpa herrars utvecklingslag spelade 2-2 hemma mot NGIS

05 MAJ 2014 07:45
Jordbrovallen tog emot oss med öppen famn, planen var fin och vädret blev alldeles strålande i eftermiddagssolen. Årets reservserie är full av starka lag, och idag stod NGIS för motståndet.
  • Skapad: 05 MAJ 2014 07:45

Vi startade matchen med Rasmus i mål, en backlinje från höger med Stoffe, Gerson, Byrmo och Topphem. På mitten spelade Fikar, Kapten Bergarn, Simon och Zacke. Längst fram sprang Karsten och A-toft. Med i truppen var också Kåremalm, med blåsor på tårna, J-toft och Mourtada.

Trots ett bra snack innan matchen, så gav vi initiativet till NGIS under första halvlek. Vi verkade rädda för bollen, och hade långt mellan lagdelarna. 0-1 kom också rättvist efter en kvart. Fikar fick en ful armbåge i bröstet efter 20 min och fick utgå, och vi satte in Kåre på högerbacken och flyttade upp Stoffe. Men problemen fortsatte, och efter en allt för kärleksfull omfamning i straffområdet så kunde NGIS sätta tvåan på straff.

Nu lyckades vi ändå få bättre grepp om matchen, eftersom vi jobbade tätare ihop. Vi har också några avgörande ingripanden i eget straffområde som får in lite motivation i laget. Kåre revanscherade sig för kramen och frispelade Simon i den 37 minuten. ”No-nonsense” Simon satte säkert reducering till 1-2 och vi gick in i halvtid med en bra känsla. Coacherna hade ett bra pep-talk i pausen, och i andra vågade vi spela boll på ett annat sätt. Vi gick också tätare i markeringarna och vände matchen till vår fördel. Mourtada bytte av A-toft i anfallet och kämpade och slet. Bristen på kondition på NGIS mittfält tog ut sin rätt, och Bergarn och Sir Simon rann igenom gång på gång med fina kombinationer (skotträning någon?). Backlinjen lyckades också hålla uppe bra, och ställde motståndarna offside genom hela matchen (någon gång kan vi ha haft domaren med oss…).

Som brukligt är den här säsongen, så har GM ”fingersptitz-gefühl” och bytte in J-toft med 20 minuter kvar. 10 sekunder senare satt bollen i nät från Toftgårds 47:a efter en snygg framspelning av Karsten (offside någon?). Under andra halvlek borde vi avgjort matchen, men lyckas inte få dit den. NGIS pressar på under de sista minuterna, men är lite för trötta för att bli riktigt farliga.

Våra motståndare skämmer ut sig lite med sitt dåliga humör, och domaren uppskattade verkligen att vi höll tyst när de gick på som värst. Kul också att höra att domaren reagerade över hur positiva vi var gentemot varandra! Fortsätt så! Det var framför allt en laginsats idag, där andra halvlek var riktigt kul att spela. Ingen stack väl ut prestationsmässigt, men det var viktigt att Kapten B och Simon hittade varandra så bra på mitten under andra halvlek.

Skribent: David Gerson

jenergi

 

Dina Försäkringar Sydost

 

 

 

Postadress:
Torpa FF - Fotboll
Brahegatan 30 B Kv
55334 Jönköping

Kontakt:
Tel: 0707328815
E-post: This is a mailto link

Se all info