Hoppa till sidans innehåll

Torpas Herrar A besegrade Sjöbo med 6-4

01 JUN 2014 13:27
Det var dags för sista natten med gänget för målkungen Simon och assistkungen Johannes. Ingen av dem tänkte lämna Torpa med annat än en sista seger och laget var taggat för att hjälpa dem avsluta med stil. Truppen var intakt, sånär som på Tilstam och Dennis som var för sig hade roligt på annat håll, Bergarn som insjuknat och Jocke som fick vila från målvaktandet för dagen. GM Degen fick därmed öva inför sommarens manfall med att kalla in folk på diverse positioner.
  • Uppdaterad: 02 JUN 2014 11:24

Vi visste att Sjöbo var att målglatt lag, både framåt och bakåt. Gör man sex mål på Aledal borta, så har man kvalité i avslutningarna. Men vi såg under värmningen att de hade brister i målvaktsspelet, något som vi tänkte utnyttja. Överlag så värmde Sjöbospelarna sporadiskt, medan vi hade bra tempo i smålagsspelet. Satte vi bara bra fart från början så skulle vår matchplan med hög press och många avslut gå vägen.

Vi började med Rasmus i målet, bakom Kåre, Sincan, Johan (kapten för dagen) och Frasse. På mittfältet fick Karsten förtroendet igen efter avstängningen, tillsammans med Johannes, Midtbø och Arrow. Längst fram startade vi med Andreas C och Simon. Med i truppen var också Topphem, A-toft, Gerson och jokern Viktor Johansson, som sakta ska matchas in efter skada.

Vi startade starkt och Carlsson tryckte in 1-0 på pass av Simon efter 3 minuter. Strax därefter hittade samme Carlsson fram till Arrow, som bröt in från sin vänsterkant och satte 2-0 i bortre gaveln. Vi spelade exemplarisk fotboll och innan 20 minuter gått så hade Carlsson satt dit 3-0 och Simon 4-0. Efter det slutar vi spela som ett lag, alla vill göra mål och ingen bryr sig om grunderna. Från sidan ser man tydligt att Sjöbo har stor kvalitet framåt och hög moral, de ger inte upp trots att det står 0-4. Vi avslutar dock halvleken bra med ett par vassa chanser och går in med en bra känsla i paus.

Sjöbo kommer dock ut med hög intensitet i början av andra, samtidigt som vi försvarar oss en och en, med svag press. 10 minuter in får Sjöbo en straff, som Rasmus läser och räddar fint. Hela laget får sig en rättvis utskällning av vår skånska målvakt, men vi förstår tyvärr inget av den. Frasse tvingas till byte på grund av pollenhalten, och Arrow flyttar ner på vänsterbacken samtidigt som Topphem tar vänsteryttern.

Det märks tydligt att utskällningen inte tog, då Sjöbo kort därefter får rinna igenom och göra både 4-1 och 4-2. GM Degen och Coach K ville få stopp på Sjöbos flyt och satte in Gerson längst fram för att stå i vägen och få upp pressen högre upp i banan. Vi började vinna bollar på mitten igen, och Johannes hittade snyggt fram till Simon två gånger om. Ena gången använde han sig av den numer patenterade titt-och-namn-finten. Förhoppningsvis får se den igen i framtiden på Jordbrovallen. Simon gjorde som vanligt inga misstag, utan satte både 5-2 och 6-2 bakom en chanslös målvakt. Vi slappnade återigen av efter det tillfälliga rycket och Sjöbo tilläts dominera igen. Men trots att de sätter både trean och fyran bakom en chanslös Rasmus, så hinner de inte närmare. Vi byter in Viktor och A-toft, och med pigga ben lyckas de hålla uppe försvaret högre upp i banan och vi undviker fler baklängesmål.

Vi vinner, men inte är det mer än så, vi spelar bra fotboll i 30 minuter och det räcker för seger. Synd att vi inte kan hjälpa Rasmus mer i målet, och detta ger oss en nödvändig väckarklocka inför derbyt med JBK på torsdag. Simon gör tre mål och två assist i sin sista match för klubben, det är imponerande. Johannes avslutar med tre snygga assist, också sjukt bra. Andreas C hittar rätt allt oftare och lyckas sätta två mål, det känns bra inför kommande matcher.

Nu blickar vi framåt! Det är upp till resten av truppen att visa GM Degen och Coach K vilka som ska fylla luckorna efter våra två Galacticos. Vi har ett grundspel som fungerar, men det kräver hårt arbete för att vi ska fortsätta segertåget, nu när vi inte kan räkna med samma galna målproduktion.

BTW: Enligt min högst inofficiella statistik, så slutar Simon på 18 poäng (13 mål+5 assist) på sex matcher. Galet bra. Johannes imponerar också med 11 poäng (3+8).

Skribent: David Gerson

jenergi

 

Dina Försäkringar Sydost

 

 

 

Postadress:
Torpa FF - Fotboll
Brahegatan 30 B Kv
55334 Jönköping

Kontakt:
Tel: 0707328815
E-post: This is a mailto link

Se all info