Hoppa till sidans innehåll

Torpas Herrar A kämpade till sig en poäng hemma mot Beduinerna.

25 MAJ 2014 09:42
Kvicksilvret letade sig upp på över 30 grader innan matchen blåstes igång på Jordbrovallen på fredagskvällen. Beduinerna, som börjat serien med tre vinster och en förlust stod för motståndet. Ett mycket tufft motstånd skulle det visa sig. Under snacket innan match betonade vi vikten av att gå ut och föra spelet, men vi var samtidigt lite osäkra. Vad var det för typ av lag vi skulle möta? Vi pratade också om att hålla fokus på fasta situationer, samt att komma med fart i straffområdet. Dels för attt skapa målchanser, men även för att kunna få med oss en straffspark, något som varken a- eller b-lag lyckats med i år.
  • Skapad: 25 MAJ 2014 09:42

Vi ställde upp med den inarbetade försvarslinjen ledda av Jocke i mål och Kåre, Sincan, Johan och Frasse i backlinjen. På mittfältet startade vi med Karsten, Andreas M, Johannes och Dennis. Andreas C och Simon fick förtroendet av jaga längst fram. Kapten Johansson saknades, han är som man säger i NHL ”day-to-day” med en ”lower-body-injury”. Ett tungt avbräck för alla lag i Jönköping, och så även för oss. Eftersom även Arrow fick kasta in handduken innan matchstart, så kallades A-toft in i truppen tillsammans med Tilstam, Tobbe och Gerson.

Vi började matchen exemplariskt. Bollen gick som på ett snöre genom lagdelarna, och vi skapade flera halvchanser och fasta situationer. Tyvärr fick vi inte utdelning på våra hörnor och frisparkar, inte på grund av att vi slarvade bort dem, utan för att Beduinerna hade ett lag med flera väldigt långa och starka spelare. De ägde helt enkelt ut oss i luftspelet.

Efter den första anstormningen lyckades Beduinerna samla ihop sig och krympa våra ytor. Deras 4-3-3 stängde av vårt mittfältsspel och de fokuserade på att backa av och ta vara på eventuella misstag. Deras starkaste offensiva vapen, målvakten, hittade ofta rätt med precisa långbollar bakom vår backlinje. Vi fick efterhand kontroll på deras uppspelsvariant, men så efter 25 minuter serverade vi en riktig indianare till deras centertank. Han gjorde inga misstag, utan satte snyggt 0-1 bakom en chanslös Jocke i mål.

Vi repade snabbt mod, och skapade direkt några halvlägen. Efter bara några minuter kom kvitteringen efter en makalöst snygg passning från Johannes, som hittade en löpande Simon till höger i straffområdet. Simon drog till på ett tillslag och bollen satt i nättaket bakom en chockad målvakt. Tyvärr så lyckas vi inte ta vara på energin vi får av målet, utan kämpar utan att lyckas vaska fram några fler chanser.

Resultatet stod sig halvleken ut, och vi samlades för vatten och mellansnack. Coach Kenneth talade om att vi behövde bredda spelet för att komma igenom deras täta defensiv. Vi satte in Tilstam på mitten och flyttade ut Johannes på en kant för att få ett annorlunda positionsspel. Men vi hade fortsatta problem med deras kompakta mittfält, och efter 10 min så kom återigen ett misslyckat uppspel, som resulterade i mål för Beduinerna. Minuten senare fick ordförande utgå med en befarad knäskada, och goda råd var dyra.

Coach K och GM Degen anpassade nu laget efter förutsättningarna och satte in det tyngsta man hade längst fram för att stångas med det storvuxna försvaret. Taktiken fungerade, Tobbe och Big G slet och tampades där framme, och bakom fångade Johannes upp bollen, avancerade och satte kvitteringen bakom målvakten. Men just som vi trodde att vi skulle få kontroll över matchen, så gjorde Beds 3-2, efter ännu en snabb omställning vid mittplan. Vi slängde nu fram allt vi hade, gick ner på tre backar och satsade allt. Efter detta är det spel mot ett mål, och vi öser fram hörnor, frisparkar och farliga lägen. Karstens halvvolley smet tätt över ribban, och ett bra inlägg från norrmannen letar sig sånär in via Gersons huvud.

I absolut sista minuten blir Tobbe brutalt (nåja) nersparkad i straffområdet, och vi får den straff vi förtjänar. Efter stort palaver, där Beduinerna drar på sig sitt sjunde(!) gula kort för matchen, lyckas Simon samla sig och placerar stensäkert kvitteringen vid målvaktens vänstra stolpe. Rättvist!

Stort att vi lyckas komma tillbaka efter att ha hamnat i underläge tre gånger. Det är också skönt att se att vi är positiva och låter domaren göra sitt jobb. Till skillnad från motståndarna som var bland det värsta undertecknad råkat ut för på en fotbollsplan!

Matchens lirare; Andreas M. Alltid så lugn och säker. Tar en smäll och ger en smäll utan att gnälla. Hittar alltid rätt adress och rör sig över stora ytor. Plus också till Jocke som gjorde ett par fina ingripanden längst bak och absolut inte kan lastas för målen. En eloge till Simon som återigen gör mål på sina lägen och lyckas sätta en så pass viktig straff.

Matchens kommentar: Johannes ”domaren, han vill ju bara ligga ner” (efter att en Beduin blivit brutalt hanterad utanför vårt straffområde).

Skribent: David Gerson

jenergi

 

Dina Försäkringar Sydost

 

 

 

Postadress:
Torpa FF - Fotboll
Brahegatan 30 B Kv
55334 Jönköping

Kontakt:
Tel: 0707328815
E-post: This is a mailto link

Se all info